back to reality

Hej! Idag började första dagen av verkligheten. Klockan ringde vid åtta och vid tolv började jag jobba. Jag är just nu HELT död, nu är det bara fyra dagar kvar för denna/nästa vecka. 
Jag kom hem vid sex, har ätit och precis blivit klar med mitt nya träningsprogram som jag ska följa i fyra veckor. Det blir mycket kondition och mindre styrkepass, trots det så ska alla kroppsdelar hinna tränas i veckan. Eftersom att jag från och med idag kommer att jobba i stort sätt resten av sommaren så kanske jag inte kan följa programmet till 100% men jag ska oavsett vad röra mig fem dagar i veckan. Planen är träning måndag-fredag. 
 
Nu ska jag sätta mig och redigera lite bilder från Alanya för att sedan framkalla dom! 
 
 
 

HEMMA

Godmorgon! Jag kom hem sent i natt från de två bästa veckorna som någonsin hänt mig. Jag känner mig verkligen inte redo för att börja jobba (redan imorgon!!) efter att inte ha gjort något ansträngade alls i två veckor.. 
 
Jag ska uppdatera mer om resan, visa bilder och så men först måste jag packa upp och hoppa in i duschen. Resten av dagen spenderas i sängen då jag sovit dåligt och inte somnade förrän fem i morse. Ikväll tror jag att bio väntas med bästa pappa. 
 
Det konstigaste hittills har varit att träffa mina syskon och ätit FRUKOST. Under semestern så vaknade vi vid lunch varje dag (tror jag åt frukost tre dagar totalt under två veckor) och när jag väl åt frukost så var det inget nyttigt på tallriken. Men det här satt fint i magen. Resten av sommaren blir det hårdtränande och bättre mat. Jag har ätit pizza, pommes och hamburgare varje dag i stort sätt och vågar inte ställa mig på vågen... 
 

DRESS

Hej hej! Dagarna flyger förbi som vanligt. Idag har jag stekt i solen, ätit min favoriträtt - grillad kyckling och pommes och åkt iväg till Kleopatra med Tom, Stefan, Sarina och hotellets två fotografer och tagit fina bilder som vi alldeles strax ska få se.

Idag har jag börjat shoppa, klänningen jag har på mig är ny (!) och mer ska det bli!


21juni

Hej hej! Dagarna flyger förbi här nere och jag vill verkligen inte hem. Som tur är så har vi en hel vecka kvar men ändå!
Vi hänger med några sköna människor från England hela dagarna vilket leder till att när jag är ensam med Tom så pratar vi fortfarande Engelska haha. Skit drygt men ändå.

Just nu väntar vi på middagen nere vid poolen. Jag lever på pommes, majonäs och vattenmelon just nu. Känns inte särskilt bra!
Vi ska förmodligen till Oba ikväll och fira midsommar turkishstyle. Glad midsommar på er!


Svar på kommentar

fråga: Hej! Jag har tränat i ungefär två månader men började bli uttråkad på gymmet eftersom allt var så enformigt, jag tog en "paus" och har sprungit några gånger sedan jag slutade på gymmet. Men jag har börjat gå upp och ser nu nästan ut som jag gjorde innan jag började träna, jag vet inte vad jag ska göra.

Svar: hejsan! Kul att du frågar lilla mig om just detta. Jag är inte utbildad inom varken kost eller träning utan har läst och lärt mig av människor jag känner. Jag kan inte säga direkt vad som gör att du inte ser resultat men här är exempel:

du tränar för lätt - vill du ha stora muskler (inte bodybuilder-kroppen) det vill säga en sexig kropp där musklerna syns så behöver man träna tyngre. Tränar man för lätt så har jag hört att man får muskler men uthålligare istället.

du gör samma sak hela tiden - kroppen är smart. Kör man samma träningsprogram fyra gånger i veckan så vänjer sig kroppen. Den behöver nya utmaningar och ett tips är att en vecka köra tung styrketräning och veckan efter lättare.

du äter fel - när man tränar behöver man få i sig mycket protein (kyckling, kött etc) och mindre kolhydrater och fett. Jag tycker inte att man borde utesluta någon näringskälla som man gör i LCHF till exempel utan kanske minskar intaget av fett, kolhydrater och väljer att äta smarta och bättre kolhydrater.

du äter för lite - kroppen gör HELA TIDEN av med energi och att svälta sig själv är inte bra. Mindre portioner och fler måltider är bättre.

Sen finns det mer exempel och tips men här är några viktiga. Jag är som sagt inte utbildad men det här är något jag vet och lärt mig. Överallt så står det olika (ät innan du lägger dig, ät inte innan läggdags, ät inte kolhydrater, är kolhydrater) jag skulle säga att du får prova dig fram om vad som passar dig att äta. Jag har slutat äta mjuktbröd och jag mår mycket bättre nu. Sen tittar jag mer på näringsinnehåll, väljer fettsnåla produkter och äter mindre.


22.50

 

Jag sitter på balkongen just nu och väntar på att älskling ska bli klar. Vi har myst här ett tag och ska snart gå ut och äta lite. Det är så sjukt skönt att kunna sitta ute (nästan naken) och inte frysa denna tid på dygnet.

Varför det står 22 och inte 21 i rubriken är för att vi ligger en timme före er där hemma. Så slipper jag dumma kommentarer ;) nu vet ni!


17 juni

Hej hej! Vi är inne på hotellrummet just nu och som jag förstår så stannar vi här resten av kvällen. Jag är hur som helst väldigt sliten så det blir skönt.

Sedan senaste uppdateringen har jag:

- hoppat fallskärm från bergen
- badat i havet
- varit med i en bordpingis turnering vilket inte gick bra
- gått på krogen
- druckit världens godaste drink
- hängt vid poolen hela dagen idag
- åkt vattenruschkana
- bränt mig på kinderna
- ätit turkisk kebab

BLAND ANNAT


In Alanya

Hej hej! Vi är i Alanya och vi mår bättre än någonsin. Resan hit var jobbig (allt som allt tog 12 timmar) men nu är vi här och klagar absolut inte. Vi har badat i havet på Alanyas båda stränder vilket var hur skönt som helst. Vi har knappt solat men är redan bruna och fina. Vi har varit uppe i bergen och hängt vid poolen här på hotellet också. 
Hotellet är vi nöjda med förutom sängarna som är stenhårda. 
 
Ikväll vankas det utgång och gudomlig mat. 

På Arlanda

Hej! Vi sitter på Arlanda just nu och väntar på planet som SÅKLART är en timme försenat. Vi kommer landa runt 11-12 ikväll. Är så taggad!!!


Last day in Sweden

Hej! Igår efter avslutningen så träffade jag Daniel, lunchade med mamma och växlade pengar till Turkiet. Kvällen spenderades med Tom och den var minst sagt annorlunda och spännande. Jag somnade inte förrän efter åtta imorse så är riktigt seg idag.

Imorgon ska jag äntligen få åka iväg till Alanya med Tom. Jag har längtat så sjukt mycket och imorgon händer det. Har jag inte världens bästa pojkvän som betalar allt?
Väskan är packad, många bilder ska tas, minnen skapas och jag ska ha roligt. Jag kommer inte ha särskilt mycket tillgång till internet under dessa två veckor men något inlägg kommer säkert upp. Om Inte så gör det de efter resan.


i vägen

Sommarlov. Skolavslutning. Frihet, ledighet. Dagen vi väntat på är här och i övermorgon är jag i ett annat land. Tråkigt nog så känns det inte som att det är sommarlov ännu..

Jag är så trött på att det alltid ska vara något negativt, att jag aldrig får ha en tid där jag mår as bra. Avslutningen är redan förstörd. Som tur är ska jag förmodligen träffa bästa Daniel idag. Glad sommar!


årets sista dag

Godmorgon! Klockan är snart halv elva och då ska jag röra mig ner mot tåget. Idag är årets sista skoldag i ettan. Det ska avslutas med historia prov, fika och Kubbturnering. Ska även hinna med fem timmars arbete. Dagen blir alltså skit stressig men vad gör det när två veckor semester väntar?


10 JUNI 2013

Hejsan! Idag är det måndag som många redan är medvetna om. Jag har haft en riktigt onödig skoldag men något positivt är hur som helst att jag klarade matten och får D i betyg.

Jag kom hem för cirka en timme sedan, har ätit lite lunch och sitter just nu och pluggar inför morgondagens prov. När får jag sommarlov egentligen tänker ni kanske? Jo på onsdag. Min klass måste vara den ända som har prov sista dagen när till och med alla böcker är inlämnade.

Idag ska för övrigt bara tråkiga saker göras, förutom att plugga så ska jag även tvätta en del kläder. Men är ju borta i två veckor sen så det behövs.


GÖRA OM

Hej! Just nu sitter jag ute och är barnvakt. Inte det roligaste men jag gör det ändå. För övrigt så städar jag mitt rum. Vill så gärna göra om i det. Vill ha det lite större, lite ljusare, lite nyare. Har dock ingen aning om hur jag ska göra. En sväng till Ikea skulle sitta fint så att jag kan införskaffa något att ställa alla skor på (i) men nu har jag inte riktigt råd eftersom det är dags för Alanya på fredag!! Ska bli så sjukt kul.

Här är bild på mina nya underkläder från Victoria Secret. De är riktigt snygga på, skulle jag lägga upp en bild när jag har dom på mig skulle det antagligen bli tredje världskriget så struntar i det. Dom kommer dock bli så sjukt snygga på i Turkiet och när jag är brun och fin!


Skokloster camping

Igår efter mottagningen så åkte jag tillsammans med Tom till Skokloster där bekanta var. Vi åkte och fixade lite grejer och åkte sedan tillbaka. Hela kvällen spenderades framför en stor eld (så gissa hur gott jag luktade idag) och det var verkligen mysigt! Jag önskar att jag vore snart nog att ha fotat den mysiga delen av stranden där jag satt och njöt av livet med Tom inatt. Åh jag har verkligen haft en super bra tid där ute med alla.
Det slutade hur som helst med att jag och Tom sov i bilen, som kungar. Det var bästa dagen på länge.

En av de mysigaste bitarna var nog imorse när vi satt i den klokheta solen, grillade och lyssnade på woodstock musik.


Studentmottagning

Bilder från igår


IN THE CAR

Hej hej! Är på väg mot min kusins dop jag nu. Det kommer bli super mysigt! Jag försökte blogga men gick inte särskilt bra. Studentmottagningen var rolig och riktigt varm. Runt klockan fem åkte jag med Tom till Skokloster och sov där. Bilder kommer senare.

Ikväll vankas det pizza kväll med Emma och Elin.

Jag igår.


förhoppningar

Jag är super trött just nu. Jag längtar tills imorgon då bästa Nathalie äntligen tar studenten. Vi är så stora, det känns som att det var igår vi lekte med Bratz och var hade pojkproblem nere i Örebro. Jag var typ sju år då.

Det ska bli så kul och se hur lycklig och hur roligt hon kommer ha. Tråkigt nog så missar jag utspringet men mottagningen blir rolig. Ser fram emot det. Ser även fram emot att få ha mina nya kjol och få visa er den. Tänkte nämligen att det är roligare när jag har den på mig + så sjukt mycket bättre sätt att se den på. Det ska även bli kul att få visa upp Tom för mina närmaste. Åh imorgon kommer bli en sån bra dag!
God natt


Känslor

Igår fick jag uppleva alla känslor som går att uppleva. Jag var nedstämd, ledsen, arg, besviken, lycklig, kär, jag kände till och med smärta i kroppen. Igår hände ALLT. Det var inte den bästa dagen men jag är tacksam ändå. Jag är tacksam över dessa fina människor som finns runt mig. Särskilt Tom som hjälper mig stå upp i varenda läge. Vi har varit med om mycket, trots det är han hela tiden lika bra för mig. Ett leende slås upp på läpparna utav att han bara hör av sig.

Jag har det senaste året lärt mig så mycket. I skolan, på jobbet men framförallt om mig själv och min omvärld. Jag vet precis vad jag vill med mitt liv idag. Jag har lärt mig att det inte är värt att gräva ner sig i någonting som ändå inte kommer bli bättre. Varför inte liksom njuta av livet? Jag är själv inne i någon slags svacka nu där allt är dåligt men jag är på väg upp och det är tack vare Elin, Emma och Tom. Ni tre gör mig så lycklig, ni gör livet värt att leva. Jag gör allt för er och vill visa upp er för världen och säga: det här är världens bästa människor, som är mina och inte era.

Dag in och dag ut så blir jag motiverad, älskad, omtyckt och stöttad. Jag har länge trott att jag haft ett dåligt liv och att allt är sämst. Men inatt, så lärde jag mig att vara nöjd med det jag har. Det kunde så lätt vara mycket värre. Jag har mycket kvar att lära mig om mig och min omvärld men jag är på väg. Jag är snart där. Snart kan jag se på mig själv i spegeln och säga "fan vad bra jag är!"
Vi lever bara en gång. Jag kommer aldrig vika mig och vara trött på livet, det kan så lätt och fort vara över.

Om åtta dagar sitter jag på ett flyg med min älskling till Alanya. En två veckor lång resa som kommer göra mig så lycklig. Jag har väntat på detta sen i december förra året. Jag, Tom, semester, sol. Det ska bli så grymt skönt och jag har världens bästa pojkvän som gör detta för mig. Jag är så lycklig och tacksam idag.


5 JUNI

Hej! Måste börja med att säga grattis till alla som tar studenten idag!! Bara 700 någonting dagar kvar tills det är min tur.

Jag har spenderat dagen genom en promenad i solen, har städat lite, åkt i Toms nya bil tillsammans med han och Mattias och ätit lunch tillsammans med Tom och Daniel.
Om 30 minuter börjar jag jobba och har verkligen ingen lust med det när det är såhär fint väder. Men det är pengar :)


Like a princess

Hej! Som jag skrev tidigare så har dagen varit skit jobbig. Den började med larv och spindelfest under långpaddlingen på idrotten med Sandra och Axel. Resten av dagen var jätte tråkig och onödig, fick dock veta att allt årets slit har lönats sig i alla fall ett ämne. Så det är kul!

Jag väntar på Tom just nu. Sover där i natt och imorgon bitti ska jag upp tidigt, åka till gymmet och sedan förhoppningsvis spendera tid ute i solen. Jobb och bio står förhoppningsvis på planeringen också. Är ju trots allt ledig fram tills måndag!


Tisdag

Hej! Dagen har börjat så himla dåligt och hoppas att det blir bättre dock. Nu väntas det film på engelskan och sen ska jag hem! Nice


MÅNDAG

Godmorgon! Jag sitter i skolan just nu och väntar på dagens första lektion. Min pojkvän förgyllde nyss min dag och jag slutar snart. Ska dra i mig lite pasta från dagens lunch och sedan skynda mig till Väsby för ett intensivt pass på gymmet. Antagligen veckans värsta. Men det blir kul! :)

Jag har myggbett ÖVERALLT och ben fulla med blåmärken, så bli inte allt för rädda om ni ser mig idag.


Sommartider hej hej

Igår firade vi Vewe som fyllde 21 år. Hela kvällen var trevlig, bortsett från alla miljoner myggbett jag fick (vi var ute hela kvällen) jag verkar vara allergisk mot myggbetten och såklart älskar myggorna mig i år.
Vid klockan två så begav vi oss hem till Tom och somnade kanske inte förrän vid klockan fyra. Vi vaknade runt 11 och gick ner till panorama för lite söndagspizza.

Vad som händer ikväll är oklart, skulle iväg med Tom till en sjö och mysa men vi har världens problem här hemma så det blir inte av. Men något måste hända. Denna söndag känns dock verkligen inte jobbig. Jag har mått så sjukt bra hela dagen och imorgon har jag endast en lektion och sen muntliga nationella i spanska. Sen är det bara en lektion kvar och sen helg igen. SÅ skönt.


Körde lite "men in black" igår.


SÖNDAG

Hej hej! Igår hade jag riktigt kul, kan lägga upp bilder och berätta senare. Jag ligger ute på tomten just nu och njuter av solen för en gångs skull.


CARDIO

Jag är en sådan person som verkligen hatar att springa. Det är riktigt tråkigt och jag har aldrig förstått vinkeln med det, förrän den senaste tiden. Jag tycker fortfarande inte om det, men jag märker direkt efter att jag har sprungit att jag mår så mycket bättre. Vi är skapta för att röra på oss. 
Jag har iallafall hittat två former av intervallträning som gjort att jag, tro det eller ej, tycker att det är kul. Tänkte vara snäll och dela med mig av dessa två former och tipsa till er som kanske inte redan provat dom. 
 
HIIT (high-intensity interval training, högintensiv intervallträning) Med denna form så pressar man sin kropp till max. Denna form är även bra för fettförbränning och vad jag har hört så är det bra att köra detta på morgonen för att sätta igång förbränning till max. Dock inte innan frukost. 
 
Jag har hört flera olika varianter på denna intervallträning, den jag använder mig av ser iallafall ut såhär:
- Värmer upp i tre minuter
- Kör sitt absoluta max i 90 sekunder 
- varvar ner i tre minuter
- upprepar sex gånger.
 
Detta är riktigt effektivt och tar endast 30 minuter! 
 
Tabata intervaller - denna intervall form provade jag för första gången, förra veckan. Jag fick råd av en bekant som även är utbildad personlig tränare att prova detta. Jag tycker själv att allt blir roligare med tabata. Det bästa är att det finns som app i mobilen så att man slipper hålla koll på tiden själv. 
Detta utförs i endast fyra (!!!!!) minuter och då har man tränat effektivt. Jag kör dock gärna 8-12 minuter för att få ut det maximala. 
 
Såhär går det till: 
- kör max i 20 sekunder
- vilar i 10
 
och detta upprepas totalt åtta gånger. Fyra minuter är ingenting! Så inga ursäkter. Fyra minuter har vi alla tid med att lägga på vår hälsa! 
 

i mina hörlurar just nu


RSS 2.0