Free, free like A bird

Förstår ni att det redan är fredag imorgon?? Så himla skönt! Veckan har verkligen gått fort.
Min dag räddades idag utav inställd naturlabb, jag slutade alltså tre timmar tidigare idag. Helt okej, ellerhur? Har sedan dess inte gjort något bra och nödvändigt alls. Bara njutit av livet och att veckans två prov är avklarade. Jag fick E på gårdagens matteprov och psykologiprovet idag kändes super bra!

Jag har spenderat kvällen på ikea och subway med älskling och har efter det njutit av en Ben&jerry tillsammans med lite kvällsläsning. Riktigt skönt att inte alls ha något "måste" idag.


Sista feburari 2013

Godmorgon! Vad snabbt tiden går, imorgon är det liksom Mars, och idag har jag skinnjacka på mig!
Jag pluggade inför psykologiprovet HELA dagen igår. Från när jag kom hem vid fyra till klockan halv elva ungefär då vi tittade på Pretty little liars - OMG.

nu ska jag läsa lite psykologi. Ha en bra dag mina vänner!


Tisdag

Hej på er! Tisdag idag. Jag skippade första lektionen och drog till gymmet tillsammans med Robin och köttade som aldrig förr. Jag förväntar mig att vara orörlig imorgon ;)
Jag åkte till skolan vid 11 och resten av skoldagen gick rätt fort och var helt okej.
Jag har varit i Gränby och är på väg hem till Tom för att plugga någon timme, äta och sedan åka till dansen. Utan Sabrina.


Lördag

Godmorgon!
De senaste dagarna har jag inte mått särskilt bra och därför lagt bloggen åt sidan.
Jag åkte till junibacken med mina småsyskon och mamma igår, det var super mysigt. Särskilt eftersom senast jag var där var jag typ 6 år gammal och jag har växt upp med Astrid Lindgrens böcker.
Jag har lyckats bli sjuk på något sätt varenda lov sedan ettan började. Vad är det här?

Jag inspirerar mig själv mer än någonsin just nu. Jag ser gamla bilder på mig själv från i somras där jag var hyfsat vältränad och innan jag började frossa i mig allt av det goda. Jag var smal. Så det är super skönt. Att veta att jag kan se ut som jag vill, att det går att göra skillnad. Så jag jobbar hårt!

Nu ska jag åka till jobbet sedan hem till pappa och stanna där tills imorgon. Hoppas ni får en fin lördag!


Chokladbollar

Hej! Idag har jag provat ett nytt recept på proteinbars, men valde att forma dem till chokladbollar istället!
Ska man Göra nyttiga chokladbollar så är det här bästa receptet enligt mig.

Vad gör ni en dag som denna? Jag har huvudvärk så ligger i sängen mest. Men ska på födelsedagsfika senare idag!
Annars då? Jag fick förresten en liten kusin idag, en tjej. Jag har sjukt många kusiner, vet helt ärligt inte vad alla heter haha...

Nåja, till receptet!
1 dl havregryn
1 skopa choklad proteinpulver
1 tsk linfrön
1 msk kakao
1-1.5 msk vatten
1 msk hasselnötssmör


svar på kommentar:

 
 
SVAR: Hej! Jag gissar att du gör det för att du bygger muskler samtidigt som du förbränner fett. Muskler tar mindre plats än fett men väger mer. Det är likadant för mig, jag går upp i vikt men blir inte tjockare. (styrketränar mer än vad jag konditionstränar) så fortsätt så! :) 

Nytt recept

Hej! Onsdag idag, jag mår inte super bra men ska ändå försöka ta mig till gymmet för ett ben/rumpa pass.
Jag älskar det här lovet. Inte för att jag gjort/ska göra något speciellt. Utan för att jag får vila upp mig.
Innan lovet så skrev jag många gånger att jag var jätte trött och hade en dålig period, vilket jag faktiskt är på väg ifrån nu. Det här lovet är "jag". Det handlar bara om mig. Visst, jag behöver plugga en del nu också men det är skönt att göra det i min takt - och inte så mycket på en gång. Jag fokuserar även på min träning och provar massvis med recept nu när jag har tiden jag behöver.
Jag behöver må bra.

Idag provade jag ett nytt recept till frukost. Att dricka smoothie eller äta yoghurt varje dag är tröttsamt. Så idag provade jag att göra pannkakor på proteinpulver. Det vart gott! Chockerande men sant! Allt nyttigt är inte äckligt.
Nu gjorde jag min egen lilla touch på receptet så nyttigt helt igenom är det inte. Men gott iallafall och bättre än vanliga pannkakor.

För en portion

1 skopa proteinpulver (jag använde choklad/hasselnöt från fitnessguru)
0.75 dl havregryn
1 ägg
1 äggvita
1 msk kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
1/4 banan
1 msk stevia strö
Ca 1 msk kakao
Några hallon
2 tsk vaniljpulver

Allt mixas med stavmixer förutom hallonen. När man haft i hallonen rör man om försiktigt.
Pannkakorna steks någon minut på vardera sida sen är det klart!
Jag toppade med kokos och en lättkesella kräm (som jag inte tyckte om) men resten var gott! En super bra start på dagen.


Tisdag

Hej! Idag gick jag upp runt tio och laddade upp inför dagen med en god frukost. Drog runt 12 till gymmet och mötte Emelie. Jag körde ett rygg och magpass, vilket kändes riktigt bra då det var så länge sedan.
Efter det så åkte jag hem och har hjälpt min lillebror med ett dataspel - vilket resulterade i att jag fastnade helt. Sen har jag provat att göra en kladdkaka gjord på proteinpulver. Vill ni ha receptet?

Ikväll väntas det myskväll, morgondagen blir tidig


Nånting hotar kväva mig

Hej på er! Jag sitter och väntar på bussen. Jag ska till Ungdomsmottagningen nu och sedan direkt till jobbet.
Det är så min dag ser ut. Vet inte alls vad jag ska skriva om heller... Mitt humör är inte på topp.

Men titta vilket fint halsband jag fick av min farmor! Skit dålig bild men lite ser man ;)


Den sjuttonde

Hej på er! Jag sitter i bilen påväg hem till farmor för att fira Nathalie som fyller 19 år idag. Det är sjukt hur fort tiden går och hur gamla alla börjar bli. Jag är snart vuxen ju.

Idag njöt jag av denna mysiga frukost. Spenatsmoothie är min nya favorit helt klart!


Pretty girl

Godmorgon! Alla hjärtans dag vad helt fantastisk! Vi åt först på Santa Monica taco bar. Det var första gången som jag åt där och dit vill jag igen!
Sedan såg vi A good day to die hard och den var riktigt bra.

Igår var jag ensam större delen av kvällen så jag valde att gå till gymmet. Vilket var ett riktigt bra val.

Jag är påväg till jobbet nu, slutar vid fyra och får se om jag åker till Knivsta eller Väsby efter. Ha en bra lördag!


Valentine's day

Hej på er! Slänger bara in ett snabbt inlägg nu, det blir fika med mormor och morfar med semlor nu, direkt efter åker jag och Tom till Uppsala och äter sen ska vi på bio och se nya die hard filmen!

Glad alla hjärtans dag!


Caseinchokladpudding

Jag provade ett nytt recept idag tillsammans med Rebecca! Detta var en caseinpudding. Vi använde oss utav mitt nya caseinprotein från fitnessguru med smak av cookie dough. Jag har inte provat att göra en shake utav detta än men i puddingen blev det super gott!

Den här "choklad"puddingen är ett perfekt kvällsmål faktiskt. Casein protein är ett långsamt protein (som alltså tas upp långsamt) det är perfekt när det är länge kvar tills nästa mål! Förstå vad Nice med chokladpudding till kvällsmat?

Till receptet:
Cirka 1 dl caseinprotein (jag använde cookie dough från fitnessguru)
1 dl lättmjölk
1-2 msk kakao

Sen späder man ut med vatten till bra konsistens! Sedan toppade jag det med frysta hallon och riven mörk choklad!


13/2- 2013

Godmorgon! Måndagen och tisdagen har varit två långa dagar med skola, plugg, jobb och dans. Det är redan Lill-lördag idag! Närmare till helg dvs.
Jag åker förmodligen och tränar med Emelie efter skolan. Sen ska jag plugga!
Det är min dag!
Ha en fin dag

Det börjar ta sig! Wihoo


11 feburari

Godmorgon! Nu är det bara tre dagar kvar till alla hjärtans dag. Vad ska ni göra? Jag hade tänkt gå på nya die hard filmen och käka ute med Tom. Jag tycker inte att alla hjärtans dag är någon dag man behöver göra överdriven, även om det är en riktigt mysig dag.
Jag köpte biljetter i fredags till die hard och hon i kassan frågade inte vilken tid jag ville gå så jag antog att det bara var en tid då det är premiärdagen. Men neej jag såg igår att det står klockan 15.00 på biljetterna. Så förhoppningsvis kan vi få hyfsade biljetter ändå när jag går tillbaka till sf Idag.

Jag förövrigt har varit dålig på att blogga om min inte alls så händelsefulla vardag, så jag tänkte börja visa vad jag äter. Både för att kanske ge er tips och för att kunna få mig själv att fortsätta äta nyttigt. Vad sägs om det? (Kommentera gärna)

Idag till frukost gjorde jag en smoothie. Jag har inga exakta mått när jag gör det.
Idag använde jag frysta: jordgubbar, hallon och blåbär.
Jag hade i ungefär lika mycket yoghurt. (Det blir en mer glassigare konsistens) Jag använde mig av yoggi's mini yoghurt med smak persika, vanilj och passion.
Sen hade jag i en msk psylliumfröskal
Och cirka en msk linfrön.

Yoghurten är utan tillsatt socker och nästan fettfri. Linfrön sätter igång magen och psylliumfröskalen är fulla med fibrer! Massa bra för kroppen :)

Ha en fin dag!


Söndag!

Godmorgon! Planen var att gymma imorse men kom tyvärr inte iväg.
Vi ska snart åka mot Köping och hur länge vi blir där vet jag inte. Någon timme iallafall!

Jag provade ett nytt recept till frukost imorse. Detta var till en smoothie som jag verkligen inte trodde att jag skulle tycka om då den innehåller spenat, men det gjorde jag! Spenat innehåller massvis med ämnen som är bra för kroppen så jag rekommenderar att ha in en näve när man gör sin smoothie, det smakar ändå ingenting!

I min smoothie hade jag:
1 näve färsk spenat
2 kiwis
1 dl godmorgon apelsin juice
1.5 dl lätt kesella
3 dl fryst mango/blåbär

En riktigt bra start på dagen helt enkelt :)


Melodifestivalen

Jag är riktigt trött så ska lägga mig tänkte jag. Tänkte först visa en tröja jag hade på mig idag bara - på en hyfsat dålig bild. Jag köpte den i slutet av december och hängde in den direkt i garderoben och har inte rört den sedan dess. Varför? Jo jag ska ju till Alanya i Juni och har redan börjat små shoppa in för resan och tanken var att jag skulle ha den då och ville inte riskera att tröttna på den och hata den lagom tills vi ska åka. Men idag tog jag alltså bort prislappen från den. Tröjan är riktigt skön faktiskt och köpt från H&M.

Imorgon bitti ska jag gå upp runt sju kanske för att åka till gymmet på väsbys äventyrsbad och prova på det. Ska träna med pappa så det blir kul!

Nej nu ska jag sussa! Vad tyckte ni om melodifestivalen förresten?? Jag fick en liten crush på Anton och blev riktigt besviken på de bidrag som tog sig direkt till finalen. Usch. Godnatt på er!


Proteinglass - RECEPT

Jag gjorde som sagt proteinglass igår som blev super gott! Tänkte vara snäll och dela med mig av receptet idag!
i receptet använde jag mitt nya protein från fitnessguru Med choklad/hasselnöt smak.
 
1 dl onewhey choklad/hasselnöt 
1 dl mjölk
2.5 dl frysta hallon
2 tsk vaniljsocker
 
man mixar det och ställer det i kylen eller frysen beroende på när man ska äta det. Sen toppade jag glassen med några frysta hallon! Det är verkligen super gott. Dock en mer krämig glass. Och man måste inte ha just det proteinpulvret jag använde men choklad är att rekommendera hur som helst!
 
En portion innehåller cirka:
290 kalorier 
29g protein
34g kolhydrater
4g fett
 
 
 

Proteinglass - RECEPT

Jag gjorde som sagt proteinglass igår som blev super gott! Tänkte vara snäll och dela med mig av receptet idag!
i receptet använde jag mitt nya protein från fitnessguru Med choklad/hasselnöt smak.
 
1 dl onewhey choklad/hasselnöt 
1 dl mjölk
2.5 dl frysta hallon
2 tsk vaniljsocker
 
man mixar det och ställer det i kylen eller frysen beroende på när man ska äta det. Sen toppade jag glassen med några frysta hallon! Det är verkligen super gott. Dock en mer krämig glass. Och man måste inte ha just det proteinpulvret jag använde men choklad är att rekommendera hur som helst!
 
En portion innehåller cirka:
290 kalorier 
29g protein
34g kolhydrater
4g fett
 
 
 

9 februari 2013

Hej på er! Sovit gott? Jag hade det super mysigt igår med Olivia! Filmen var inte as bra, typisk skräckfilm liksom. Men läskig var den! 
 
Idag ska jag fara till pappa och sova där, men först ska jag få liv i Tom så att vi kan äta!

Fredag!

Hej! Idag var det en riktig kort skoldag. Slutade redan 11.35! Åkte efter skolan tillsammans med Sandra ner på "stan". Vi kikade i lite affärer och jag kom hem vid tre!
Jag har inte gjort mycket sen dess, förutom att prova ett nytt recept på glass. Den är dock mer krämig än glassig.
Klockan åtta ska jag träffa min fin vän Olivia i Uppsala så måste börja röra mig, kan skriva receptet + näringsinnehåll senare!


6 februari 2013

Hej på er! Igår var det dags för årets första danslektion! Så sjukt roligt att det äntligen är igång igen. Längtar redan till vårens uppvisning! Det negativa är dock att lektionerna är mellan 20.00-21.00 så jag kommer hem väldigt sent...

Idag har tiden bara sprungit iväg känner jag, iallafall sedan jag kom hem från skolan. Har hunnit med lite mys med pojkvän och psykologiläxan och även hämtat ut ett paket från fitnessguru!
En burk caseinprotein, och en burk med cirka 70% vassle i. Så det blir kul att smaka! Cookie dough och chocolate hazelnut är smakerna! :)


Insperation


Ångestfylld

Hejsan hoppsan! Idag har varit en väldigt... Ångestfull söndag måste jag säga. Drog ut till Länna igår och chillkrökade, fick chans att lära känna folk ordentligt genom en ganska "dirty" version av sanning och konsekvens!
Hamnade i sängs väldigt sent, efter tre någon gång och vaknade halv tio typ. Så jag är lagom trött!
Vid tolv käkade vi på burger king och nu är jag äntligen hemma med nackspärr och endast tråkiga sysslor väntar.
Men jag ska sätta igång med det och förhoppningsvis hinna mysa lite ikväll med Tom!


Saturday night

Hej! Igår efter skolan träffade jag Elin och hade det riktigt mysigt, middag, bio och lite sånt! :) efter det gick jag till Markus och träffade Tom och annat folk.
Kvällens planer ser liknande ut! Ger mig ut i dimman utan smink idag..

Dagens outfit och middag!


RSS 2.0