TRÄNA HEMMA

Här om dagen så frågade jag Emma om hon ville prova crossfit med mig någon gång. Endast för att verkligen köra slut på sig själv och prova något nytt. Idag körde jag något liknade fast här hemma och JÄVLAR vad jobbigt det var! Jag var helt slut efter mitt första set trots att jag tog HEAT innan.

Det var hur som helst roligt att utmana sig själv på detta sätt och just denna workout kommer jag verkligen att köra fler gånger. Endast för själva utmaningen.

Nu när jag tränar hemma väldigt mycket så hittar jag mycket inspiration från olika instagram konton och även detta program kommer därifrån. Det är enkelt och sjukt kul med variation!

Man kör alltså dessa övningar i 40 sekunder sen vilar man i 40 sekunder och gör om allt fem gånger. Hela programmet tar cirka 25 minuter.

Detta avslutade jag med milen på cykeln.


17.24

Helvetes måndag. Jag hatar denna dag till 100%. Resten av kvällen ska spenderas med lite intensiv hemmaträning och sen ska jag dränka mina sorger i sängen.
Allt jobb tar verkligen på krafterna...


happy

Go' kväll (med dialekt)! Dagen har varit lång. Jag fick äntligen sova ut inatt och mår lite bättre idag. Dagen startade med en pw tillsammans med hunden i värmen där efter blev det frukost (super god och nyttig smoothie tillsammans med apelsin juice). Resten av dagen har spenderats ute i solen, jag har tränat och träffat han.

Livet känns för första gången på väldigt länge på väg uppåt igen vilket sätter ett leende på mina läppar.

Nu ska jag fixa proteinbars och sedan lägga mig i sängen. Imorgon ringer klockan sådär tidigt igen.. Ha en trevlig kväll!


DAGENS


.


LÖRDAG 27 JULI

 
Hej på er! Denna dag har varit sådär jobbigt lång vilket alla dagar verkar vara nu för tiden. Klockan ringde halv åtta och vid åtta var det dags att röra sig mot Burger King för lite jobb. Där hade jag dock väldigt roligt, jag har sån tur att ha kollegor som är guld. Jag fick även prova på något nytt, jag och Muhamed fick stå med "plakat" i Gränby Centrum och göra reklam för burger kings Smoothies & Frappes. Det var helt klart.. något nytt. 
 
Jag känner mig lite krasslig och är verkligen utmattad efter denna jobbvecka så ikväll stannar jag hemma i sängen. Och som svar till den kommentar jag fick, ja det är slut mellan mig och Tom. Den senaste tiden har verkligen varit förvirrande och vi kom överrens om att avsluta det på bästa sätt. Vi är dock fortfarande vänner, vilket jag är riktigt glad över! 
 
 

SATC & SMOOTHIE

Hej! Idag har varit en låååång dag. Jag har hur som helst jobbat, tränat och tvättat. Rolig fredag! Men imorgon vankas det jobb så strax ska jag inta sängen.

Just nu tittar jag på sex and The city i fyriströjan och dricker en äcklig men nyttig smoothie. Får se om jag får i mig den eller om det blir Nutella mackor! Busigt värre.

Dagens middag och jag just nu


ZOMBIELAND

Hej! De senaste dagarna har varit fullt upp. Klockan har ringt 05.30 och jag har varit hemma vid elva. Som tur är det snart helg och då får jag mer tid för absolut ingenting. Det ska bli skönt.

Idag var jag hos Tom och hämtade grejer. Kommer sakna honom.

Där jobbar jag


TRÄNA: HEMMA, RUMPA & BEN

Hej!
När jag numera jobbar mellan 07.00-16.00 på vardagarna så varken hinner jag eller har någon ork till att åka till gymmet. Hur som helst så är fortfarande träningen viktig för mig, särskilt nu när jag deffar för att inte förlora för mycket muskler. Jag försöker därför att träna hemma. Dessa två bilder visar vad jag gjorde igår på min ben/rumpa dag. Bilderna har jag hittat på instagram och tänkte att det kunde vara kul att prova något nytt. Det är verkligen jobbigt och nu kanske jag har hyfsat vältränade ben och har därför ingen riktig träningsvärk idag (man kör med endast kroppen) men jag känner verkligen att musklerna har tränat. Vilket är det viktigaste! Skönt och bra med lite varierad träning också.

Ikväll står det hemma-träning igen på schemat men denna gång armar och mage.


Paus från livet

De senaste dagarna har verkligen varit jobbiga och därför har jag behövt tänka på annat = Inte blogga.

Allt börjar leda mot sitt slut hur som helst och när jag imorgon (hoppas jag) hinner slänga in lite inlägg så ska jag tipsa om grym hemma-träning.

Ta hand om er


20 juli

Godmorgon! Idag så öppnar jag på jobbet så klockan ringde tidigt, idag igen. Jag väntar på bussen just nu.

Jag vet inte riktigt vad jag gör ikväll men men! Ha en trevlig dag!


Kvällsmys

Jag är riktigt förvirrad, massa händer i privatlivet och det är jätte jobbigt för mitt lilla huvud. Jag jobbar iallafall på det genom att ta dagarna som dom kommer.

Hur som helst är det ju trots allt fredag. Jag får helg imorgon vid fyra och då ska jag njuta. Jag har precis duschat och haft "minispa". Jag verkligen älskar känslan av nyrakade ben, insmörjd kropp, någon söt parfym och klädd i fina underkläder!
Kvällen spenderas framför tvn med caseinpudding och apelsinjuice. För övrigt så slängde jag, JAG nyss en halvfull chipspåse. Jag som älskar chips. Vad händer?


GIFT

Bästa Emma är hemkommen från USA och hade med sig en liten överraskning. Ett par trosor som jag kommer att bo i och en parfym. I love it!


Fredag

Okej. Klockan är sex, det är fredag, första arbetsveckan är över (jobbar dock imorgon på Burger king) och deffen fungerar!! Jag väger idag några hekto mindre än förra veckan. Det finns iallafall något som går bra här i livet!


17 juli

Hej! Jobbdagen var skit jobbig. Jag har jätte ont i fötterna, är inte alls på bra humör och mitt internet på telefonen är även slut. Jag har alltså ingenting att blogga med under dagarna, inte särskilt mycket ork eller tid heller och dessutom så funderar jag på att lägga ner den. Men får se! Jag ska försöka att inte ge upp.
Behöver ny motivation bara. Till allt.


TISDAG

Hej hej! Tisdag idag. Jag tycker att tiden flyger iväg men dagarna går jätte sakta. Antar att det är för att jag är vaken mellan 05.30-23.00 typ. Jag planerar och längtar redan till helgen.

Idag så drog jag till gymmet efter jobbet och körde ben, rumpa och mage. Jag verkligen älskar mitt nya träningsprogram. Det är perfekt!

Eftersom att jag deffar så äter jag just nu bara sallad. Två mål om dagen består av liknande måltider som på bilden. Tyvärr så älskar jag thousand island dressing så ganska mycket sånt hamnar där på. Men jag tänker inte sluta äta varken fett eller kolhydrater. Jag räknar all mat jag äter istället. Gott är det iallafall! Ser fram emot att väga mig i helgen.


första dagen

Hej! Imorse ringde klockan halv sex. Vi drog iväg till Hagby och årets första arbetsdag här. Varför jag jobbar här och inte bara på Burger king är på grund av att jag vill kunna resa i höst.

Det är bara jag och Rebecca som sommarjobbar här idag vilket är riktigt skönt. När vi har slutat ska jag egentligen träna men jag funderar på att hoppa det och hitta på något kul istället. Jag jobbar hela tiden liksom. Får se!


14 juli

Godmorgon! Idag är det en månad sedan jag åkte till Alanya med Tom. Tiden går så fort och jag vill verkligen göra om den resan. Typ nu.

Igår träffade jag Rebecca och vi njöt av det fina vädret ute på söder med god mat och bio. Vi såg The Great Gatsby och vet inte riktigt vad jag tyckte om den. Maten var hur som helst super god och vi var hemma runt ett inatt. Vi har precis vaknat och ska inte göra något alls idag fram tills vi ska åka till Benny.


ARLANDA

Hej! Min lediga lördag har spenderats ute i solen med riktigt god frukost och lunch. Från och med idag så deffar jag (kalorieunderskott) så frukosten bestod av ett äpple och en shake och lunchen av en vanlig sallad.

Jag befinner mig just nu på Arlanda på väg mot okänd destination. Vi hörs!


IDEAL

På alla sociala medier och i allas huvud så kretsar många olika ideal om hur vi ska se ut och vad vi ska äta. Varje dag så läser jag flera tweets och inlägg på facebook där folk klagar på att det är dåligt att vara hälsosam och att de själva satsar på beach 2050. Varför ska det vara så negativt? 
Jag tycker att idealet om att vara hälsosam och vältränad är det bästa som har hänt vårat lilla avlånga land på många år. Nu får du säkert upp flera negativa tanker om det, jag är säkert dum i huvudet. Men är jag det?
Det är självklart att folk pressas och får taskiga självbilder om sig själv. Sant, ja och det kanske inte är bra men tänk om. 
Överallt - facebook, twitter, instagram, bloggar och RUNT oss så finns det människor som har skitit i att se allt negativt, tänkt om och börjat en ny livsstil. 
 
Idag är fetma en tyvärr väldigt vanlig sjukdom och många dör i förtid. Vi lever en gång. En gång. Kroppen är inte byggd för att sitta still hela dagarna, äta snabbmat och inte röra på sig alls. Om 10 000 år så kanske den är det, men inte nu. 
 
När jag i början av 2013 valde att sluta äta vittbröd så valde jag någonting som förändrade mig. Idag så har jag inget förbud, men jag äter ändå inte vittbröd. Det som är så gott. Varför? Efter en månads uppehåll så provade jag att äta det igen och jag märkte direkt hur kroppen inte mådde bra med den degklumpen i magen. Idag äter jag fortfarande inte vittbröd och äter mycket hälsosammare än vad jag någonsin har gjort. Jag älskar att röra på mig och vill hellre ha en kropp som mår bra, som jag själv mår bra över att ha än att äta saker som vi tror att vi tycker om. 
Men jag är självklart inte perfekt. Jag jobbar på burger king och har svårt att motstå sötsaker. Jag äter skräpmat, men är medveten om det och väljer fortfarande bättre alternativ vart jag än är. Att tänka "på måndag ska jag börja mitt nya liv med mycket träning och rätt kost" kommer aldrig att fungera. Att ha en dag i veckan där man får äta vad man vill är inte heller bra (enligt mig) då man där riskerar att äta så mycket skit så att allt man kämpar/har kämpat för tidigare i veckan kastas iväg. Det är bättre att låta sig själv äta snabbmat om man vill det, äta godis om man vill det. Men i mindre mängder och inte en hel dag. Ingen människa är perfekt och vi gör alla val om hur vi vill må. Börja inte på måndag, börja idag. 
 
Trots det så tycker jag inte att det är okej att sitta och klanka ner på de som väljer att röra på sig, må bra och vara hälsosamma bara för att man själv saknar motivation. Ingenting är omöjligt så länge man tror. Har man så dålig självkänsla kanske man ska göra någonting åt det i stället och faktiskt vilja visa upp sig. Jag säger inte att man måste vara vältränad för att vara snygg, alla människor är vackra på sitt sätt, men må bra tycker jag att man ska.
Det finns så många bra fördelar med att vara hälsosam. Ingen behöver bli överdrivet aktiv men att röra på sig
någon gång i veckan och äta lite bättre dör ingen av. Det är så lite tid som behöver gå åt. 
 
 
 
 

tips på övning

 
På många gym finns dessa band i svart och gult som heter TRX band. Med dom kan man träna hela kroppen och här är min absoluta favoritövning. Denna övning är en riktig "jag dör hellre" övning. Det är jätte jobbigt och det känns verkligen att magmusklerna arbetar. Jag har svårt att få träningsvärk i magen och denna gör susen. 
 
Jag hoppas att ni förstår bilden. Man står alltså med fötterna i ögglorna och drar in benen mot magen, som en bakvänd crunch. 

SPORT

Detta bär jag idag. Enkelt och tillsammans med mk väskan. Jag har svarta cykelbyxor under tröjan, som inte ville synas på bilderna.
Termometern visade 35 grader i solen när jag åkte hemifrån, hade så gärna stannat kvar där idag och njutit.


ALANYA PART 2

 

ABS DAY

Godmorgon! Imorse ringde klockan tidigt igen och nu är jag klar på gymmet. Idag blev det tabata och magträning. Jag är helt slut.

Ikväll ska jag jobba och sedan ska jag bara vara hemma då jag är kattvakt i helgen. Jag ska slänga in resten av bilderna från Alanya på bloggen idag också!


trött

Hej! Jag sitter på bussen mot Uppsala och jobbet just nu. Jag är super trött och hoppas att tiden går fort ikväll. Idag är ingen dag jag vill jobba, jag föredrar faktiskt dagar där det är fint väder ute (även om jag missar solen). En dag som denna ska man ligga i sängen hela dagen, äta, kolla på film och äta igen.

Denna sallad (det var faktiskt sallad under alla nachos) åt jag igår till middag innan jag gick på bio tillsammans med Rebecca och mamma på O'learys. Den var super god men jag orkade tyvärr inte ens halva.. Vi såg The lone ranger på bio (med Johnny Depp) och det var jätte bra!


Leg day

Godmorgon! Klockan ringde tidigt idag igen och idag stod ben och rumpa på schemat. Rumpan är död sen igår och att jobba resten av veckan lär bli ett helvete.
Det var skönt att träna benen trots att det inte alls var ett lika bra pass som de jag körde förut. Men det är dags för ett nytt program så jag får vara nöjd tills vidare.

Vädret suger och jag är ledsen. Men vad ska jag göra. Ikväll ska jag jobba. Ha en bra, regnig onsdag!


9 juli

Hej hej! Imorse ringde klockan 05.30, jag skulle till gymmet men så blev det inte. Just nu väntar jag på pappa och sen drar vi och tränar ihop! Äntligen dags för gym. Jag har haft ett alldeles för långt uppehåll från det.


TODAYS


8 JULI

Idag är det en speciell dag. Idag fick jag vakna upp på ett annat ställe utöver det vanliga, ett ställe som jag har saknat. Idag åt jag en super god frukost.

Nu ska jag duscha och sedan slänga i mig lite lunch innan det är dags för jobb.

Grattis på vår dag


Bbq

Hej hej! De två senaste dagarna har bestått av fint folk, grillat och både glädjetårar och vanliga tårar. Jag har även hunnit övningsköra vilket har gått riktigt bra, för att vara jag. Imorgon är det slut på ledigheten och jag jobbar mellan 16.00-20.00 och får förhoppningsvis träffa min fina efteråt. Det är ju trots allt vår dag imorgon.


Tager vad man haver

Hej! Jag som trodde jag var ledig idag ska alldeles strax röra mig mot bussen och åka till jobbet. Jag jobbar till klockan nio ikväll igen.

Idag har jag kört 10 min på cykeln i lagom tempo, 4 minuter tabata på cykeln och kört igenom en kort men intensiv workout för rumpa, ben och mage - med enkla övningar.


ombre

 
under veckans gång så har jag färgat ombre, rent som en spontan sak. Vet inte riktigt vad jag tycker... Jag trivs men samtidigt så känns mörkbrunt mer som mig. Förhoppningsvis växer håret hyfsat fort då jag äter vitaminer och jag kan klippa av mig det ljusa! Vad tycker ni? 
 

MYLOVEBASKET

 Snyggt och inte rena rånet, klicka på bilderna för att komma till produkten. 

BELLBOX

Tänkte bara tipsa er om Bellbox en snabbis. Bellbox är ett företag som har grymma produkter för både kvinnor och mäns hår som dessutom är prisvärda. Hos Bellbox kan man bland annat hitta: olika schampoon från Redken, L'Oreal, Moroccanoil, Goldwell och Matrix. 
 
Visste ni att om man handlar på Bellbox hemsida så har de flera bra erbjudanden som till exempel: Fri frakt när du handlar för över 500 kronor, gratis produkter vid varje order och man får bonuspoäng på allt man köper! 
 
Det är dessutom väldigt enkelt att hitta runt på deras hemsida vilket jag personligen tycker är super bra. Det är ju jätte jobbigt när man är inne på en sida och har jobbigt att hitta runt, ellerhur? På Bellbox sida så finns det både kategorier och sedan enkla underkategorier där man kan välja vad man är ute efter så sorteras alla produkter. 
 
 
 
Alla produkter hittar man HÄR.
Dessutom så har Bellbox öppnat butik i Gränby Centrum, Uppsala. För alla er som bor i mina trakter! 
 
 

050713

Godmorgon! Idag är den första dagen denna vecka som jag INTE jobbar. Jag förväntade mig sovmorgon och en sväng till Knivsta för att träffa Elin. Istället blev jag väckt klockan åtta och är barnvakt.

Idag står det kondition på schemat, det är kallt ute och jag är trött så förmodligen kör jag på cykeln här hemma. Jag ska även försöka städa mitt rum.

Frukost.


all by myself

Hej! De senaste dagarna har varit tuffa både personligen och på jobbet. Jag är helt utmattad. Imorgon är det torsdag vilket är veckans sista (och längsta) arbetspass och sen får jag äntligen vila ut i några dagar.

Rebecca har kommit hem från Spanien så mycket tid spenderas med henne i veckan.
Nu ska jag hoppa på bussen och ta mig hemåt!

Det här vill jag sätta på min kropp.


ALANYA PART ONE

 

FUNBEAT

Trögstartat var det verkligen. Jag kom hur som helst iväg och det är jag glad över! Det gick rätt bra i början tills jag stannade och pratade med några ur familjen som jag stötte på. Efter blev resten av rundan gå/jogga i lugnt tempo.

Måste tipsa om en super bra app som heter Funbeat. Man kan spela in sina rundor via gps och manuellt. Är man dessutom som mig (springer med musik i öronen) och har appen på så berättar den hur tiden blir vid varje kilometer, vilket jag tycker är jätte bra! Dessutom så sparas alla rundor i appen. Den är jätte bra!


1 JULI

Hej hej! Måndag idag och jag har haft en otroligt bra start på denna vecka. 2/5 arbetsdagar är avklarade, hårfärg är köpt,jag mår bra och har smakat fullkorns bulgur för första gången. Slängde ihop en fräsch och otroligt lätt måltid när jag kom hem efter jobbet som sitter bra i magen. Jag är inte alls sådär jobbigt mätt som man blir av till exempel potatis.

Jag jobbar imorgon igen och är därför bara hemma ikväll. Alla kläder från Turkiet + från veckan innan ska tvättas och jag ska dra ut på en runda. Det var riktigt länge sedan så det ska bli kul att se hur dålig kondis jag har nu.


Svar på kommentar

Från: Anonym
Hur gör du din protien pudding? Jag gjorde de en gång, men tyckte de smakade skit :) 
 

Svar: Hej! Jag gör det som en chokladpudding. Följde du receptet som jag tidigare har lagt upp på bloggen så kan anledningen till att din pudding blev äcklig vara ditt proteinpulver. Receptet är skrivet efter proteinet jag använder (OneCasein cookie dough). 
 
RECEPTET:

1 dl OneCasein protein med smak av cookie dough 
ca. 1 dl lättmjölk
1-2 msk kakao
Sen späder man ut den lite grann med pytte lite vatten
 

RSS 2.0