Mot Ludvika!

Måste börja med att säga att min fredag har varit så bra! En skön skoldag först. Efter skolan så åkte jag tillsammans med Olivia och Matilda till Plock och tog en drink samt lite vitlöksbröd. Vi drog även en softy innan jag rörde mig hemåt.

Nu befinner jag mig i Västerås och om några timmar är vi äntligen i Ludvika, det ska bli så skönt!! Kommer förmodligen inte att ha tillgång till internet eller mottagning alls så vi hörs på söndag. Ha en trevlig helg!


TGIF

Godmorgon! Säger bara thank God it's friday, idag. Veckan har sprungit iväg och jag ser verkligen fram emot helgen. Jag drar nämligen upp till Ludvika med Tom och två av hans vänner. Kommer bli super mysigt, roligt och inte minst, skönt!

Morgonen har bestått av en smoothie med rått ägg i. Det var.. En ny upplevelse! Men gillar verkligen mitt nya kostschema som Lindalie har skrivit. Nu är resten upp till mig. Klarar jag det? Såklart jag gör.


New in

Här är mina senaste inköp. Jag fotade kläderna igår och hade jätte bråttom så det blev inga vidare bra bilder tyvärr. Så länge man ser vad det är så är jag nöjd :)))

Bilderna ger inte ens kläderna rättvisa.


29 augusti

Godmorgon! Jag är på väg till skolan, kommer komma försent men jag är på väg! Det är väll bra?

Imorse gjorde jag en super god smoothie. Jag använde kokosvatten med mango/passionsfrukt smak, spenat, hallon, blåbär och naturell yoghurt! Super gott verkligen. Jag tycker att det är så kul att experimentera fram olika smoothies, det blir (nästan) gott varje gång!


Case

Här är mitt nya mobilskal, älskar det!


På väg hem

Hejsan! Onsdag idag och jag är redan på väg hemåt vilket är super skönt eftersom att de två senaste dagarna har varit super långa.

Jag är hemma runt tre och då ska jag städa mitt rum, duscha, öva på veckans engelska glosor och hinna få i mig mat innan vi ska dra iväg på bilbingo. Måste vinna någon gång! Blir så fast när det så många gånger har varit så nära och det inte alls är särskilt många som spelar om dessa grova pengar. Så det är dagens planer!


My make-up

Jag fick en fråga om jag kunde lägga upp vilka sminkprodukter som jag använder dagligen och måste börja med att säga: jag sminkar mig inte dagligen. Men det kan vara kul ändå att berätta om! 


Bilden är skit dålig. Men ni ser iallafall vad det är!

Jag har aldrig använt super mycket smink då min hud inte klarar foundation (jag får finnar direkt). Att ha ögonen som centrum har alltid varit viktigt då jag tycker att jag har väldigt små ögon. Jag använder:
- isadoras colorful eyeliner
- clerasils coverstick till att täcka problemområden (acne)
- benefit's they're real mascara
- ögonbrynspenna i mörkbrun färg från isadora.

Detta är i stort sätt det jag använder mig av, kan dock slänga på lite vanligt solpuder på kinderna också.

Hoppas detta var ett bra svar! Ska jag skriva mer om sånt här? Typ om andra produkter jag använder för att ta hand om mig själv?

Bjussar dessutom på en bild där jag är ofixad vs. Fixad.


27 augusti

Godmorgon! Jag sitter i bilen på väg mot skolan just nu. Dagen börjar med spanska halv tio och sedan slutar jag vid halv tre. Efter skolan så ska jag jobba till klockan åtta och efter det åker jag förmodligen till Tom.

Senare idag så kommer det upp ett inlägg om vad jag använder för smink, så kika in!


09:07

Godmorgon! Det är måndag och jag ser faktiskt fram emot skolan idag, vi ska ha vår första lektion i rätten och samhället och det verkar verkligen super intressant! Utöver det så är jag förkyld och verkligen jätte trött. Det blir en lång dag. Men vad gör det om hundra år?


sundayfunday

Godmorgon! Igår var en lååång dag. Jag jobbade i fem och en halv timme först, åkte direkt efter det hem till Olivia där jag och några andra härliga tjejor firade henne. Därefter så skulle jag egentligen hem och sova men valde att svänga förbi Danner som också fyllde år igår och säga grattis till honom och passa på att träffa Tom i samma veva. Jag sov hos Tom.

Nu är jag på väg mot Gränby och fem timmars arbete. Ikväll har jag en dejt med matteboken och tvättmaskinen. Vilken funday!


New in

Skit dåliga bilder, jag vet. Detta fick jag iallafall med mig hem + lite presenter till några av mina nära och kära som jag för säkerhetens skull inte lägger upp i bloggen.

Fick iallafall med mig:
- ett svart basic linne från H&M
- en tröja från hollister
- trosor från hollister
- mascara från sephora
- rosa rutat skrivhäfte


barnvaktsfredag

Ikväll är jag barnvakt tillsammans med Rebecca och vi ska äta middag nu. Kött och pommes, vilka barnvakter va??

Kan visa senare ikväll vad jag fick med mig hem från huvudstaden.


den tjugotredje

Godmorgon! Idag är jag ledig, jag befinner mig dock redan på Knivsta station och väntar på Elin. Vi ska nämligen använda vår lediga dag till en dag på stan och vad passar bättre än tidigt på dagen när det är lite folk ute?

Jag är dessutom super taggad på träningen nu. Bästa Lindalie arbetar just nu med att sätta ihop kost och träningsprogram till mig så att jag kommer igång på riktigt. Kosten har alltid vara det stora problemet hos mig när det gäller min hälsa satt nu ska det fan bli ändring!

Idag har jag en pikétröja på mig, igen. Har fått en grej för dem. Love it.


Torsdag 22 Augusti

Godmorgon! Jag ska alldeles strax dra iväg mot skolan. Jag slutar vid två och ska då dra iväg till gymmet för lite kondition och simning, får dessutom sällskap så det kan ju inte bli en bättre start! Kommer bli super bra.

Idag är jag rosa igen.


sliten

Hejsan! Idag var det alltså första skoldagen av årskurs två. Jag vet inte riktigt vad jag känner angående det faktiskt. Det närmar sig studenten och skolan blir "roligare" men samtidigt så vet jag mycket väl hur jag har tagit på mig för mycket. Jag ska liksom försöka hinna ha kul, träna, få bra betyg och jobba. Det är för mycket att göra på för lite tid och tvåan ska vara det värsta året.
MEN, det var hur som helst super kul att träffa klassen igen.

Jag kommer att spendera min kväll i mitt rum, jag ska städa och packa upp. Imorgon drar alla lektioner igång och sedan är det redan helg för mig. Hur skön första Skolvecka är inte det?


Sista kvällen

Hejsan! Imorgon åker vi hem vilket medför blandade känslor. Jag vill hem till min säng, mina katter, alla rutiner, familjen och honom. Samtidigt så vill jag så gärna vara kvar i grymma Alanya. Jag är riktigt tacksam över att ha fått chansen att åka tillbaka så tätt inpå den första resan. Nu dröjer det dock ett tag tills både nästa resa och tills nästa gång jag kommer tillbaka till Alanya, om jag ens gör det.

Den sista kvällen har spenderats på en super mysig restaurant, jag har handlat det sista och jag och mamma gick tillbaka till hotellet längs havet vilket var så himla mysigt.

Imorgon ska vi pressa i solen och sedan börjar den långa resan hem. Vi landar natten till onsdag och klockan ett börjar skolan. Vet inte riktigt vad jag känner angående det..


Lite för varmt

Hej hej! Dagarna rullar på här i Alanya. Det är jätte varmt varenda dag, cirka 40 grader i skuggan. Vi spenderar alla dagar vid havet, halvt döende - känns det som iallafall. Jag är dessutom den ända, verkar det som, som blir attackerad av fiskarna i havet. Jag har köpt världens skönaste madrass som jag spenderar några timmar varje dag på.

Jag blir jätte sliten av solen och har ingen större energi för festande vilket är synd eftersom att vi är i Alanya. Men det är solsemester. Jag är glad att jag får koppla av från allt jobb iallafall.


I ALANYA

Hejsan! Vi har det så himla bra här i Alanya. Vi spenderar hela dagarna på stranden och jag har somnat på stranden båda dagarna, men det är givet!

Nu ikväll ska jag visa Alanyas grymma innerstad för mamma. Det vankas middag och shopping. Ååååh är så lycklig här nere!


13 Augusti

Denna dag har spenderats i sängen. Jag kan fortfarande inte äta men jag mår mycket bättre idag. Jag har packat klart och håller just nu på att ladda in lite filmer i mobilen. 
 
Vårt plan lyfter runt klockan sex, förhoppningsvis, och vi är framme i Alanya sent ikväll om inte inatt. Jag kommer inte att ha tillgång till särskilt mycket internet men jag ska försöka att slänga in ett inlägg åtminstone. 
 
Har även fått en fråga om hur jag gör mina nudlar. Jag börjar med att steka kycklingen, lägger i de grönsaker jag vill ha i min wok och efter det så öppnar jag paket nudlar, sköljer dom under vatten och steker dom i någon minut endast. Sedan har jag även i någon sås om jag vill ha det. Hoppas du fick svar på din fråga! 
 
Ni får ha det så bra här hemma! 
 

Yup


Frukost


sjuk

Hej!

Asså jag förstår verkligen inte... Direkt efter lunch idag så började jag må illa och de första som händer när jag kommer hem är att jag får rusa in till toaletten. Som ni säkert förstår så har jag alltså lyckats blivit sjuk, dagen innan vi ska åka. Det är så typiskt.
Därför så ska jag hoppa in i duschen och sedan lägga mig i sängen och försöka vila. Hur blir man frisk snabbt?

Jag är för äcklig för att vara med på bild idag.


lördag

Jag spenderar lördagskvällen hemma hos Emma tillsammans med Elin. Har verkligen sett fram emot att få träffa dom då vi knappt har träffats i sommar. Vi sover över här och imorgon ska jag jobba igen.

Trevlig kväll!

(Lånar bilden av Emma - emmarosen.forme.se)


fredagkväll

Hej! Jag har precis ätit middag och ligger nu i min säng, helt död. Jag tänkte alldeles strax hoppa in i duschen och sedan gå och lägga mig. Två arbetsdagar till väntar denna vecka. Hur ska jag orka?

För övrigt så gav jag redan upp mitt fastande igår redan vilket inte är likt mig. Jag kom på att mina planer för de kommande dagarna krockar med ätfönstret i fastan, men jag håller mig fortfarande till deffen. Något positivt är att jag börjar se resultat äntligen!! Magmusklerna blir mer och mer definierade. Tråkigt nog så har jag (såklart) inte skött kosten, dvs ätit rätt så jag kunde haft så mycket mer resultat. Det är mitt fel men jag är glad ändå. Jag behöver verkligen komma igång med träningen igen och få bort denna smärta i ryggen. Jag är ju bara 17 år.


TGIF

Hejsan! Förmiddagen har flugit förbi och jag hoppas att eftermiddagen gör likaså.

Gårdagen spenderade jag med "han" och jag mår så bra nu. Jag mår bra. Äntligen.

Dagens lunch är kycklingwok med fitnessnudlar, mums!


8 augusti

Hej! Jag sitter på lunch just nu. Dagen har spenderats med ett nytt mobilspel som jag har blivit "candycrush beroende" av vilket är jobbigt men samtidigt skönt då jag kan sysselsätta mig själv under arbetsdagarnas raster.

Det här med fastan jag skrev om igår kväll, det är ingen "svält dig själv" metod. Det kallas periodiskfasta och går ut på att man fastar mellan 14-18 timmar om dagen och äter under de resterande där man då ska få i sig kaloribehovet som man behöver varje dag.
Det är mycket att lära om hur man ska planera sina måltider och vad man ska äta men som sagt så provar jag bara nu. Jag kommer att äta mellan 09.00-19.00 varje dag fram tills vi åker på tisdag. Detta för att prova om fasta är något som jag mår bra av och för att försöka få ordning på mitt småätande/sötsug.


fasta

Denna dag har varit extremt lång. Jag åkte hemifrån efter sex imorse och kom precis hem. Jag hade tänkt skriv ihop ett lite länge inlägg om något jag ska prova nu de kommande dagarna fram tills vi åker till Turkiet men det får bli en annan dag.

Jag ska börja fasta iallafall. Detta ska jag försöka kombinera med ett kalorieunderskott och vill prova om min kropp kommer klara av det. Jag känner redan nu (med underskottet) att det är jobbigt att arbeta en hel dag, därför kommer jag inte att köra fastan fullt ut och efter de så kallade spelreglerna. Denna vecka är bara en testvecka, så kör jag förhoppningsvis igång ordentligt och på riktigt sen!


Stel

Hej! Idag är en jobbig dag. Tiden går ovanligt sakta och jag har ont överallt.

Efter jobbet så ska jag iväg till Norrtälje och kolla en sak sen är det dags för bilbingo! Lite extra pengar till Alanya skadar ju inte, förhoppningsvis.


FÖR ATT BEHÅLLA BRÄNNAN

Jag har som tur är ärvt fina pigment av min pappa så jag är i stort sätt brun hela året, eller... inte kritvit iallafall. När jag solar så blir jag lätt brun och jag bränner mig faktiskt aldrig. Detta också tack vare mina pigment. Jag är så grymt glad och tänkte dela med mig av några simpla och samtidigt grymma tips om hur man behåller sin bränna.
 
♦ Återfukta

Innan du åker utomlands eller innan det är dags för sommaren här hemma så måste man återfukta huden. Detta kan man göra via body lotion, body butter osv. Det gör man för att huden absorberar strålarna från solen lättare när den är fuktig än när den är torr. Man ska dock undvika att gå från att aldrig smörja in sig till att smörja in sig hela tiden så fort man får färg då det faktiskt tar tid att återfukta huden, därför rekomenderas det att börja återfukta i tid, så har du inte förvana att smörja in dig så kan en vecka innan det är dags att fånga solens strålar vara en bra tid att börja. 

Jag använder body lotion i princip varje gång efter att jag har duschat vilket är tre-fyra gånger i veckan beroende på vad jag gör om dagarna.
 
Peela 
 

När man peelar kroppen så tar man bort all död hud som ligger överst på huden. Man bör peela både ansikte och kropp, peelingar kan man köpa antigen i butik eller göra egna hemma. Ansiktet ska dock inte använda samma slags peeling som kroppen ska. Tänk på att inte peela samma dag eller dagen innan som du ska sola då huden är lite extra känslig.

Jag peelar inte min kropp jätte ofta. Jag använder dock skrubbhandskar cirka en gång i veckan.

♦ Använd solskyddsfaktor


Alla bör alltid smörja in sig med en riktig solkräm och inte bara en gång då man efter ett tag svettas/badar bort en del av krämen. Vi alla blir som sagt inte röda som kräftor av solen men vi bör ändå skydda oss. Solkräm skyddar mot solens skadliga strålar som kan leda till hudcancer, prickar, oelastisk och föråldrad hy.

Jag är inte och har aldrig varit världens fan av solkrämer. Jag har dock börjat använda det på senaste tiden för att ta hand om mig. Bara för att det är bra med kräm så behöver man ju inte ösa på med faktor 50 på kroppen. Jag använder 6. 

♦ Använd inte sololja


Sololja är bra, för man blir brun fort. Men visste ni att oljan lägger sig som ett tjockt lager på huden så när solens strålar når huden så får endast det översta lagret färg (mycket färg) och man blir brun fort. Men på grund av just detta, att endast det översta lagret får färg så försvinner färgen lika fort eftersom att det översta hudlagret snart kommer bestå av död hud.

Fortsätt att peela och återfukta efteråt


Detta gör man för att undvika att huden blir extremt torr (Saltvatten torkar ut huden super mycket) och för att få bort död hud. 

 

Bilder på en brun Jennifer från Alanya i Juni. 

 

 

 


TISDAG 6 AUGUSTI

Hej! Denna tisdag har varit precis som alla andra tisdagar de senaste veckorna. Jag försov mig, jag jobbade och jag åkte hem. Ikväll vankas det myskväll och jag somnar förhoppningsvis i hyfsad tid. 
 
 

i mina hörlurar just nu

 
 
 
 
 
 
 

er tycker jag om


ALANYA

Igår så gjorde jag något spontant. Något sånt där som jag behöver. Jag och mamma bokade nämligen en sista minuten till Alanya. Jag får alltså avsluta sommaren på samma sätt som jag startade den. Jag vet att Alanya två gånger under ett lov kan vara tråkigt. Men jag fastnade verkligen för Alanya. Hoppas verkligen att det kan bli lika bra utan en kärlek vid min sida och istället min bästa mamma. 
 
I höstas när jag reste med mamma till Barcelona så kom vi mycket närmare varandra. Så jag hoppas att denna resa kan bli lika bra. Det ska bli så grymt skönt med en vecka sol och bad. 
Vi åker den 13 Augusti och kommer hem natten till den 21 - samma dag som skolan börjar.
 
 
Bilder från Alanya-resan jag gjorde tillsammans med Tom i början av sommaren. När jag tittar på dessa bilder så ser man verkligen hur mycket jag har gått upp i vikt det senaste året. Måste bli ändring ordentligt nu. 
 
 
 

Ikea

Hej hej! Jag är just nu på Ikea tillsammans med min far och letar efter nya möbler. Om cirkus en timme ska jag träffa mina syskon så ska vi på bio och äta efteråt. Det ska bli super mysigt!

Imorse gjorde jag för övrigt dom bästa proteinpannkakorna jag någonsin har gjort.


att lära sig leva

Hej hej! Idag ringde klockan tidigt. På schemat stod sex timmars arbete på Burger king. Dagen gick fort och jag hade en bra dag där. Efter jobbet träffade jag bästa Elin som jag inte träffat på ett tag. Vi tog en fika, åt middag och pratade massor om saker som hänt under tiden vi inte har träffats.

Jag kom hem runt åtta och åt middag (igen) med familjen. Det var grillat med färskpotatis vilket man inte tackar nej till! Så det är min dag det. Äntligen helg.


fredag 10:41

Hej hej! Idag är det äntligen fredag. Jag mår bättre och ska äntligen få njuta av lite helg med fina människor och utan känslor.
Tiden har sprungit iväg här på morgonen och ikväll ska jag inte mer än träna och umgås. Imorgon väntas jobb på Burger king och sen får jag äntligen riktig helg.

 


1 AUGUSTI

Godmorgon! De senaste dagarna har varit långa. Jag har jobbat och sedan direkt åkt iväg och gjort annat. I tisdags så träffade jag Felix efter jobbet och under tisdagskvällen så såg jag grown ups 2 med Tommy på bio.
Igår så åkte jag hem och blev iväg dragen på bilbingo av min mamma. Jag vann dock ingenting alls :/

Idag är det torsdag och jag mår dåligt! Hoppas ni får en bra dag.


RSS 2.0